Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Studentmat

Risotto med sitron og erter

Studentmat: Slik bruker du opp stangsellerien
-
+

Sitronrisotto med erter

  • 1 l Grønnsak- eller kyllingkraft (evt. vann + buljongterning)
  • 1 stk Eggeplomme
  • 2 ss Crème fraïche
  • 0.5 stk Revet skall og saften av en sitron
  • 2 stk Stilker rosmarin
  • Svart pepper
  • 4 ss Revet parmesan
  • 0.5 stk Løk
  • 1 stk Stilk selleri
  • 2 ss Smør
  • 250 g Risottoris
  • 1 dl Hvitvin eller tørr vermut (evt. 2 ss eplesidereddik
  • 250 g Frosne erter

Slik gjør du

  • Kok opp kraft eller buljong i en liten gryte.
  • Hold kraften på kokepunktet mens du lager risotto.
  • Bland sammen eggeplomme, crème fraiche, skallet og saften av en halv sitron i en liten skål.
  • Ta nålene av rosmarinstilkene og hakk dem. Ha rosmarinen i eggeblandingen sammen med pepper og revet parmesan. Sett til side.
  • Finhakk løk og selleri.
  • Smeltsmør på lav varme i en gryte eller panne og ha i løken og sellerien.
  • Stek forsiktig til løken er myk og blank.
  • Hell i risen og rør godt til riskornene er blanke, ca 1-2 minutter.
  • Hell i tørr hvitvin og rør til vinen koker opp og trekker inn i risen mens du rører. Vinen kan i nødsfall erstattes med 2 ss eplesidereddik.
  • Hell en stor øse buljong over risen og rør jevnlig til væsken har trukket inn. Slik slipper risen stivelsen sin og risottoen blir kremet.
  • Gjenta til risen bare så vidt har litt krittaktig konsistens igjen i kjernen.
  • Rør inn 250 g frosne erter og fortsett å røre mens risottoen koker opp igjen, ertene blir ferdige og risen har mistet den krittaktige kjernen, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca 5 minutter.
  • Rør inn egg, krem og -osteblandingen og la det putre et minutt eller så.
  • Skru av varmen, sett på lokk og la stå mens du dekker bordet.
  • Server alene eller for eksempel sammen med ovnstekte kyllinglår.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk