Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Studentmat

Gulrotsuppe med dill og selleri

Studentmat: Slik bruker du opp stangsellerien
Oppskrift på gulrotsuppe med dill og selleri

Oppskrift på gulrotsuppe med dill og selleri

-
+

Gulrotsuppe med dill og selleri

  • 2 ss Smør
  • 1 stk Liten løk
  • 600 g Gulrøtter
  • 1 stk Stilk stangselleri
  • 1 l Kyllingkraft eller vann + buljongterning
  • 3 ss Hakket dill
  • 1 ts Salt
  • 1 krm Kajennepepper eller chilipulver
  • 3 ts Crème fraîche til servering
  • 0.5 stk Finhakket rød paprika til servering
  • 3 stk Stilker dill til pynt

Slik gjør du

  • Skjær løken i små biter.
  • Smelt smøret i bunnen av en romslig gryte og stek løken på lav varme, gjerne under lokk, til den er myk, men fortsatt lys, i ca. 10 minutter.
  • Skrell gulrøttene og skjær dem og selleristangen i tynne skiver. Ha dem i gryten sammen med kyllingbuljongen, dill og kajennepepper.
  • Kok opp og la suppen putre til gulrøttene er møre, ca. 25 minutter.
  • Bruk stavmikser rett i gryten og kjør til suppen er jevn og glatt.
  • Smak eventuelt til med salt.
  • Hell i suppeskåler og pynt hver med en teskje crème fraîche, litt hakket paprika og en stilk dill.
  • Suppen holder seg fint et par dager i kjøleskap og kan eventuelt fryses.