Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Studentmat

Gulrotsuppe med dill og selleri

Studentmat: Slik bruker du opp stangsellerien

Oppskrift på gulrotsuppe med dill og selleri

-
+

Gulrotsuppe med dill og selleri

  • 2 ss Smør
  • 1 stk Liten løk
  • 600 g Gulrøtter
  • 1 stk Stilk stangselleri
  • 1 l Kyllingkraft eller vann + buljongterning
  • 3 ss Hakket dill
  • 1 ts Salt
  • 1 krm Kajennepepper eller chilipulver
  • 3 ts Crème fraîche til servering
  • 0.5 stk Finhakket rød paprika til servering
  • 3 stk Stilker dill til pynt

Slik gjør du

  • Skjær løken i små biter.
  • Smelt smøret i bunnen av en romslig gryte og stek løken på lav varme, gjerne under lokk, til den er myk, men fortsatt lys, i ca. 10 minutter.
  • Skrell gulrøttene og skjær dem og selleristangen i tynne skiver. Ha dem i gryten sammen med kyllingbuljongen, dill og kajennepepper.
  • Kok opp og la suppen putre til gulrøttene er møre, ca. 25 minutter.
  • Bruk stavmikser rett i gryten og kjør til suppen er jevn og glatt.
  • Smak eventuelt til med salt.
  • Hell i suppeskåler og pynt hver med en teskje crème fraîche, litt hakket paprika og en stilk dill.
  • Suppen holder seg fint et par dager i kjøleskap og kan eventuelt fryses.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk