Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Studentmat

Bønnesuppe med kubanske smaker

Oppskrift på svart bønnesuppe

-
+

Suppe med svarte bønner

  • 1 ss olje
  • 80 g bacon
  • 0.5 stk løk (ca. 100 g)
  • 1 stilk selleri
  • 0.5 stk rød paprika
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 boks ferdig kokte svarte bønner (180g)
  • 5 dl vann
  • 1 stk laurbærblad
  • 0.5 ts spisskummin
  • 1 klype kajennepepper
  • 0.5 ts brunt sukker
  • skallet av 1/2 lime
  • salt
  • 1 skvis limesaft
  • crème fraîche, finhakket rød paprika, fersk koriander til servering

Slik lager du en forenklet versjon av kubansk bønnesuppe.

Slik gjør du

  • Stek baconet på middels varme i en passe stor gryte. En spiseskje olje i bunnen hjelper baconet i gang så det ikke fester seg i bunnen.
  • Finhakk løken og sellerien og ha den i gryten sammen med baconen. Stek forsiktig til løken er myk og blank.
  • Finhakk paprika og hvitløk og legg det i gryten. Riv skallet av en halv lime.
  • Skyll bønnene og ha dem i gryten sammen med vann, laurbærblad, spisskummen, sukker, kajennepepper og limeskall i gryten og kok opp.
  • Kok i ca. 10 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt, en skvis limesaft og eventuelt en halv buljongterning hvis kraften smaker for lite.
  • Server med en klatt crème fraîche, litt finhakket rød paprika og litt hakket koriander.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk