Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Studentmat

Linsegrateng med grønnkål og tomat

Oppskrift på linsegrateng med grønnkål og tomat

Oppskrift på linsegrateng med grønnkål og tomat

-
+

Linsegrateng

  • 250 ml Vann
  • 0.5 stk Terning grønnsaksbuljong
  • 1 stk Boks hakkede tomater (400 g)
  • 3 stk Laurbærblader
  • 1 stk boks ferdig kokte linser eller 300 g hjemmekokte
  • 300 g Grønnkål
  • 1 ss Smør eller olje
  • 0.25 ts Revet muskatt
  • 350 g Crème fraîche
  • 50 g Cheddarost
  • 2 stk Fedd hvitløk
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Ha vann, buljongterning, laurbærblader og tomater i en gryte.
  • Kok opp og la det putre i 10-15 minutter til en litt tykkere saus.
  • Rør inn crème fraîche og linser og legg på lokket for å holde sausen varm.
  • Vask grønnkålen og riv den av de grove stilkene imens. Kast stilkene og skjær bladene i ca 1 cm tynne strimler.
  • Finhakk hvitløken og varm en ovnsfast panne, gjerne med lokk på komfyren. Smelt smøret, ha i hvitløken, og surr den et par minutter før du legger i grønnkålen.
  • Har du et lokk, legg det på nå, og la grønnkålen dampe til den faller sammen og ikke lenger er helt rå. Uten lokk kan det være lurt med en liten klunk vann i pannen for at den ikke skal svi seg.
  • Skru av varmen og bland tomat-, linse- og rømmesausen godt inn. Riv over litt muskatt (det kan være greit å gjøre med en spiss kniv), smak til med salt og pepper, topp med smuldret ost og sett gratengen inn i ovnen i 20-20 minutter til den er gylden og osten bobler. Har du ikke en stekepannne som tåler ovn, ha gratengmiksen over i en ildfast form før du legger osten på.
  • Server alene eller med salat, grønnsaker og eventuelt kjøtt eller fisk.