Slik tilbereder du piggvaren
- Aller enklest blir det med en fiskeform egnet til grill, men det lar seg også gjøre å legge fisken rett på risten, med en viss risiko for at skinnet fester seg.
- Ha alt kullet på den ene siden av grillen. Fyr opp og vent til kullet er rødglødende og grillen varm.
- Plasser fisken inne i formen og legg den på indirekte varme. Ha deretter på lokk. Etter et kvarters tid snur du formen.
- Så sant grillen holder jevnt på varmen, vil fisken bli ferdig på 25–30 minutter på 200 graders varme.
- Her er det brukt en kraftig keramisk grill som gir veldig jevn varme. På andre griller er du kanskje nødt til å ha fisken direkte over varmen. Når fisken har kjernetemperatur på 50 grader, er den ferdig.
- La deretter fisken hvile i minst 15 minutter. Løft den ut av fiskeformen, trekk skinnet forsiktig av og løft deretter av filetene. To på oversiden av fisken og to på undersiden.
- Fordel jomfrusausen over filetene og server med noen grillede grønnsaker i sesong.
Slik gjør du jomfrusaus
- Del tomaten i fire og fjern innmaten. Finhakk tomatkjøttet.
- Finhakk svart oliven, kapers, basilikum, koriander, sjalottløk og hvitløk og ha det over i en arbeidsbolle sammen med tomaten.
- Varm opp olivenoljen i en bred kjele – den skal bli lun, som en perfekt brygget kopp med te.
- Ha alle ingrediensene over i oljen, skvis over sitronsaft og smak til med salt og pepper.
- Hold sausen lun og legg den deretter over fisken.