Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Grillet piggvar

-
+

Grillet piggvar

  • 1 piggvar på 2 kg
  • god olivenolje
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  • Fyr opp kullgrillen med alt kullet på den ene siden, slik at du har en halvdel med direkte varme og en halvdel med indirekte varme.
  • Med en fiskerist er det lekende lett å grille hel fisk, men det går uten også. Utfordringen er at skinnet kan feste seg i grillristen når fisken skal snus.
  • Når grillen er varm, legger du piggvaren over kullet med fiskens overside vendt ned. Legg på lokk og la ligge i ti minutter. Snu deretter fisken og grill videre i ti minutter.
  • Legg fisken over på indirekte varme og la ligge ytterligere ti minutter.
  • Temperaturen det grilles på vil variere, og fisk vil variere i størrelse, så det kan være lurt å sjekke kjernetemperatur også. Når fisken holder 50 grader, er den ferdig.
  • La fisken hvile på kjøkkenbenken samtidig som du griller grønnsakene på direkte varme.
  • Løft av fiskeskinnet, og bruk deretter en stekespade for å løfte av de to øverste filetene.
  • Snu fisken forsiktig, og gjør det samme med de to nederste filetene.
  • Skvis over saften fra grillet sitron, rause mengder av din beste olivenolje og salt og pepper.