Slik gjør du:
- Fyr opp kullgrillen med alt kullet på den ene siden, slik at du har en halvdel med direkte varme og en halvdel med indirekte varme.
- Med en fiskerist er det lekende lett å grille hel fisk, men det går uten også. Utfordringen er at skinnet kan feste seg i grillristen når fisken skal snus.
- Når grillen er varm, legger du piggvaren over kullet med fiskens overside vendt ned. Legg på lokk og la ligge i ti minutter. Snu deretter fisken og grill videre i ti minutter.
- Legg fisken over på indirekte varme og la ligge ytterligere ti minutter.
- Temperaturen det grilles på vil variere, og fisk vil variere i størrelse, så det kan være lurt å sjekke kjernetemperatur også. Når fisken holder 50 grader, er den ferdig.
- La fisken hvile på kjøkkenbenken samtidig som du griller grønnsakene på direkte varme.
- Løft av fiskeskinnet, og bruk deretter en stekespade for å løfte av de to øverste filetene.
- Snu fisken forsiktig, og gjør det samme med de to nederste filetene.
- Skvis over saften fra grillet sitron, rause mengder av din beste olivenolje og salt og pepper.