Slik gjør du
- Sett kyllingen på høykant, med ryggraden vendt mot deg. Bruk en skarp kniv, fortrinnsvis med tagger og skjær ned på hver side av ryggraden slik at den kan fjernes.
- Legg kyllingen på benken med brystet vendt mot deg og press hardt ned så den flater seg ut. Salt kyllingen godt på hver side.
- Du står fritt til å variere hvilke krydder du benytter, men dette er en standardmiks jeg liker.
- Ha fennikelfrø, spisskummenfrø, korianderfrø og hel pepper i en stekepanne på middels varme. Rist litt på pannen underveis, og når lukten brer seg, trekker du den til side.
- Knus krydderet i en morter og bland deretter inn rosmarin, piri piri og sukker.
- Ha sennep, sitronzest og sitronsaft i en bolle og vend inn alt krydderet.
- Spe så inn olivenolje til blandingen er tyktflytende. Den skal være lett å fordele utover kyllingen, men ikke så tynn at den renner av.
- Marinaden fordeles over bryst og lår, men kun på kjøttsiden.
- Fyr opp kullgrillen, men kun kull på den ene halvdelen. Legg kyllingen med bena vendt ned på siden uten grillkull. Ha på lokk, og juster lufttilførselen slik at grillen er god og varm, men uten at flammene står opp.
- Etter 30–40 minutter er kyllingen ferdig. Sjekk at kjernetemperaturen er 60 grader for å være helt sikker. Det er naturlig at marinaden blir litt svidd her og der, men det gjør bare at den smaker enda bedre.
- La kyllingen hvile et kvarters tid for å få et ekstra saftig resultat.
- Server kyllingen med grillet brokkolini og en frisk salat. Skvis over saften fra en grillet sitron, litt god olivenolje og eventuelt litt flaksalt.