Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Klassisk tartar

Slik lager du en klassisk tartar

-
+

Klassisk tartar

  • 600 g flatbiff
  • 3 ss sjalottløk
  • 3 ss bladpersille
  • 2 ss små kapers
  • 2 ss cornichons
  • 1 ss søt sennep
  • 1 ss sterk sennep
  • 2 ss rødvinseddik
  • 4 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 4 stk eggeplommer
  • salt potetgull
  • baguette
  • syltede grønnsaker

Slik gjør du

  • Besøk din fremste kjøtthandler og be om et egnet stykke til tartar. Bruk din største kjøkkenkniv, hakk kjøttet i små biter og ha det over i en arbeidsbolle.
  • Finhakk sjalottløk, bladpersille, små kapers og små sylteagurker og bland det inn sammen med kjøttet.
  • Bland deretter inn rødvinseddik, sennep og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
  • Bruk gjerne en liten kakeform eller en egnet skål for å få kjøttet presentert som en sirkel. Eventuelt gå for noe mer rustikt.
  • Lag en liten fordypning i hver porsjon og knekk over en eggeplomme.
  • Server med salt potetgull, syltede grønnsaker og baguette skåret i skiver.