Slik gjør du
- Først må lårene saltes. Dekk et egnet fat med grovt havsalt, og press andelårene litt ned i saltet. Ha så salt over.
- Aller helst skal dette stå i kjøleskap over natten. Har man ikke mulighet til det, må de stå i minimum tre timer.
- Skyll så av saltet og tørk lårene.
- Legg de i en ildfast form med skinnsiden opp. Ha i et par knuste hvitløksfedd og noen kvaster timian. Ha så over andefett til det dekker. Andefettet er nå i fast form, men dette smelter raskt i ovnen. Du kan da se om du må tilføre litt mer.
- Sett formen i en ovn som holder 140 grader og la stå i 2,5 til 3 timer. Andelårene er ferdig når kjøttet løsner lett fra bena.
- Løft lårene ut av fettet og de la renne litt av seg. Nå er de klare for servering.
- Sil av andefettet og ha det over i en egnet beholder. Når det har kjølt seg helt ned, kan du sette det i kjøleskapet og bruke det igjen ved neste konfitering.
Linseragu
- Kutt grønnsakene i små terninger.
- Skyll linsene og ha de over i en egnet kjele.
- Hell over kyllingkraften, kok opp og la putre på svak varme i cirka 20 minutter. Kraften skal være mer eller mindre kokt helt inn.
- Linsene skal være gjennomkokte, men ha litt bitt og tekstur.
- Tilfør grønnsakene de siste to minuttene av koketiden.
- Smak til med salt og pepper, skvis over litt sitron for friskhet.
- Fordel linseraguen i dype tallerkener og legg over ett andelår til hver.
- Dryss over litt god olivenolje.