Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Kveiteceviche med chilimajones

Ceviche er ypperlig turmat

-
+

Kveiteceviche

  • 150 g kveite
  • 2 stk lime
  • 1 stk avokado
  • hjertesalat
  • ristede nøtter
  • chilimajones
  • salt

Chilimajones

  • 1 stk eggeplomme
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 0.5 stk rød chili uten frø
  • 1 ss sennep
  • 2.5 ss srirachasaus
  • 3 dl solsikkeolje
  • 1 dl olivenolje
  • 0.5 stk sitron

Slik gjør du

  • Del opp fisken i små terninger, dryss over salt og ha dem over i en kopp eller skål. Skvis over saften av to lime og la fisken marinere i 10–15 minutter.
  • Riv av blader med hjertesalat, legg over avokado skåret i skiver og deretter fisken.
  • Legg på noen klatter med chilimajones og deretter ristede nøtter.
  • Nyt villfanget kveite ved et tjern fullstappet med ferskvannsfisk.

Chilimajones

  • Finhakk hvitløk og chili og bland det sammen med en eggeplomme og en spiseskje sennep.
  • Pisk solsikkeoljen sakte inn og deretter olivenoljen. Vend inn ønsket mengde sriracha-saus basert på hvor sterk du vil ha majonesen.
  • Skvis deretter inn saft fra en halv sitron og smak til med salt.
  • Ha majonesen over i en egnet, tett beholder du kan ta med på tur.