Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Ovnsbakte beter og gulrøtter

-
+

Ovnsbakte beter og gulrøtter

  • 1 kg beter
  • 600 g gulrøtter
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss honning
  • saften av en halv sitron
  • salt og pepper
  • et par kvaster timian

Slik gjør du:

  • Betene skylles og skrubbes og legges hele i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett i ovn på 200 grader.
  • Stekes til de er helt møre, dette tar rundt halvannen time.
  • La de kjøle seg ned på kjøkkenbenken, før du drar av skallet med en skarp kniv. Bruk gjerne engangshansker siden betene avgir mye farge. Kutt så betene i mindre biter.
  • Gulrøttene skrelles og deles i fire på langs. Ha de over i en ildfast form og vend inn olivenolje, honning, sitronsaft og salt pepper. Bland godt sammen.
  • Disse tar omtrent en halvtime på 200 grader, så la betene steke en time alene først.
  • Legg yoghurtdressing på tallerken og deretter beter, gulrøtter, valnøtter og litt timian.
  • Du kan også vende betene inn i litt av yoghurtdressing og deretter legge nøtter og timian over og ha gulrøttene på si.