Slik gjør du:
- Betene skylles og skrubbes og legges hele i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett i ovn på 200 grader.
- Stekes til de er helt møre, dette tar rundt halvannen time.
- La de kjøle seg ned på kjøkkenbenken, før du drar av skallet med en skarp kniv. Bruk gjerne engangshansker siden betene avgir mye farge. Kutt så betene i mindre biter.
- Gulrøttene skrelles og deles i fire på langs. Ha de over i en ildfast form og vend inn olivenolje, honning, sitronsaft og salt pepper. Bland godt sammen.
- Disse tar omtrent en halvtime på 200 grader, så la betene steke en time alene først.
- Legg yoghurtdressing på tallerken og deretter beter, gulrøtter, valnøtter og litt timian.
- Du kan også vende betene inn i litt av yoghurtdressing og deretter legge nøtter og timian over og ha gulrøttene på si.