Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Pesto og pasta

-
+

Pesto og pasta

  • 500 g tørket pasta
  • 35 g pinjekjerner
  • 1 fedd hvitløk
  • 70 g basilikumblader
  • 60 g revet parmesan
  • 30 g revet pecorino
  • olivenolje
  • salt

Slik gjør du:

  • Ha pinjekjernene i en morter og knus de til du får en solid masse. Ha i hvitløken og mos denne helt inn.
  • Det kan være lurt å ta basilikumen i porsjoner. Bank løs til alle bladene er helt brutt ned.
  • Tilsett så den revne osten, og deretter olivenolje til du har ønsket konsistens på pestoen. Smak til med litt salt om nødvendig.
  • Kok opp ønsket pasta til al dente, sil av vannet, men behold en kopp. Hell så pastaen tilbake i gryten, vend i pestoen og spe inn olivenolje og litt av kokevannet til at pestoen er innblandet.
  • Serverer pastaen i dype tallerkener og riv over litt mer parmesan. Nyt med focaccia og frisk hvitvin.