Dagens Næringsliv
Åpne i appen
Åpne
Plommer i krydderlake
Espen Nersveen
Espen Nersveen
Plommer i krydderlake
-
12
stk
plommer
-
5
dl
vann
-
3
dl
sukker
-
2
kvaster rosmarin
-
2
stk
stjerneanis
-
1
stk
kanelstang
-
1
stk
vaniljestang
-
0.5
stk
sitron
Slik gjør du:
- Ha vann, sukker, rosmarin, stjerneanis og kanel i en egnet kjele.
- Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene, riv skallet til sitronen, press ut saften og ha alt over i kjelen.
- Kok opp laken.
- Del plommene i to og fjern steinen. Legg de så over i laken med snittsiden ned og la trekke i ti minutter.
- Ta så kjelen vekk fra platen, og la stå i ti minutter til for å kjøle seg litt ned.
- Løft plommene over i dype tallerkener sammen med et par spiseskjeer av laken. Legg over en klatt mascarponekrem og deretter et dryss med nøtter.