Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Plommer i krydderlake

-
+

Plommer i krydderlake

  • 12 stk plommer
  • 5 dl vann
  • 3 dl sukker
  • 2 kvaster rosmarin
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 stk kanelstang
  • 1 stk vaniljestang
  • 0.5 stk sitron

Slik gjør du:

  • Ha vann, sukker, rosmarin, stjerneanis og kanel i en egnet kjele.
  • Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene, riv skallet til sitronen, press ut saften og ha alt over i kjelen.
  • Kok opp laken.
  • Del plommene i to og fjern steinen. Legg de så over i laken med snittsiden ned og la trekke i ti minutter.
  • Ta så kjelen vekk fra platen, og la stå i ti minutter til for å kjøle seg litt ned.
  • Løft plommene over i dype tallerkener sammen med et par spiseskjeer av laken. Legg over en klatt mascarponekrem og deretter et dryss med nøtter.