Slik gjør du
- Legg svoren som ett stykke i en kjele, plasser en tallerken eller to over så den holdes under vann. Kok opp og la koke i 2 timer.
- La temperaturen komme litt ned og sett deretter svoren i kjøleskap til den er helt kjølt ned.
- Sett ovnen på 90 grader over- og undervarme. Legg svoren på en rist over en ildfast form, da det vil dryppe litt fett under stekingen. Sett inn svoren på kvelden og la stå over natten.
- Knekk svoren i mindre biter, de kan gjerne variere litt i størrelse, men et utgangspunkt kan være 2x2 cm.
- Varm opp olje i en dyp kasserolle til den holder 180 grader. Ha i svorbitene og friter de til de er ferdig. Dette tar ikke lang tid. Når de er luftige og sprø er de ferdig.
- Løft ut med en hullsleiv og la renne av seg på kjøkkenpapir. Salte raust.
- Nytes med en dipp laget på rømme, løyrom og gressløk.