Legg svoren som ett stykke i en kjele, plasser en tallerken eller to over så den holdes under vann. Kok opp og la koke i 2 timer.
La temperaturen komme litt ned og sett deretter svoren i kjøleskap til den er helt kjølt ned.
Sett ovnen på 90 grader over- og undervarme. Legg svoren på en rist over en ildfast form, da det vil dryppe litt fett under stekingen. Sett inn svoren på kvelden og la stå over natten.
Knekk svoren i mindre biter, de kan gjerne variere litt i størrelse, men et utgangspunkt kan være 2x2 cm.
Varm opp olje i en dyp kasserolle til den holder 180 grader. Ha i svorbitene og friter de til de er ferdig. Dette tar ikke lang tid. Når de er luftige og sprø er de ferdig.
Løft ut med en hullsleiv og la renne av seg på kjøkkenpapir. Salte raust.
Nytes med en dipp laget på rømme, løyrom og gressløk.