Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Shakshuka

Lag shakshuka til frokost neste gang du skal sove ute

-
+

Shakshuka

  • 250 g hakket tomat
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 0.5 stk gul løk
  • 0.5 stk paprika
  • 2 stk egg
  • 150 g merguez
  • bladpersille
  • salt
  • olivenolje

Slik gjør du

  • Finhakk hvitløk, løk og paprika. Dette kan du gjerne gjøre hjemme. Det samme kan du gjøre med bladpersille, men hold det adskilt.
  • Fyr opp primusen og stek pølsene i litt olivenolje. Sørg for at de er gjennomstekte og sett de deretter til side.
  • Fres deretter hvitløk, løk og paprika i en dyp panne til det er blankt. Hell over hakket tomat og la dette putre i en ti minutters tid.
  • Lag to fordypninger i tomatsausen og knekk i to egg. Del pølsene i mindre biter og dytt de forsiktig ned i tomatsausen rundt eggene. Når eggehviten har fastnet, er retten ferdig.
  • Dryss over litt salt og grovhakket bladpersille.