Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Toast med nduja og gruyère

Jeg skal sove ute minst én natt i måneden det neste året. Og spise noe godt samtidig

-
+

Toast med nduja og gruyère

  • 8 stk skiver landbrød
  • 200 g nduja
  • 200 g gruyère
  • 1 neve timian
  • salt
  • smør
  • salte mandler
  • grønne oliven
  • fennikelsalami

Slik gjør du

  • Klem ut nduja og smør den utover halvparten av brødskivene.
  • Bruk en ostehøvel og fordel skiver av gruyère utover skivene med nduja.
  • Finhakk timian og dryss over osten.
  • Ha over litt salt.
  • Legg de resterende skivene over og pakk deretter hver toast inn i aluminiumsfolie.
  • Fyr opp primusen og ha i en raus klatt med smør i stekepannen. Stek deretter toasten i noen minutter på hver side, til osten er smeltet og landbrødet sprøtt.
  • Server med snacks som salte mandler, grønne oliven og fennikelsalami.
  • Dersom du planlegger å lage maten på bål, smør utsiden av toasten med smør før du pakker den inn. Hold deretter den innpakkede toasten over bålet til osten er ferdig og brødet sprøtt.