Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Suppe

Vest-afrikansk peanøttsuppe

Oppskrift på vest-afrikansk peanøttsuppe

Oppskrift på vest-afrikansk peanøttsuppe

-
+

Vest-afrikansk peanøttsuppe

  • 1.00 ss Olivenolje
  • 1.00 stk Løk i skiver
  • 1.00 stk Rød paprika i skiver (fjern frøene)
  • 2.00 stk Fedd hvitløk, hakket
  • 1.00 ts Chiliflak
  • 1.00 ts Spisskummen
  • 0.50 ts kanel
  • 1.00 stk Boks hakkede tomater
  • 1.00 stk Boks kokosmelk
  • 1.00 stk Buljongterning
  • 5.00 ss Peanøttsmør
  • 100.00 g Spinat (kan erstattes med en boks svarte bønner)

Varm olje i en gryte, tilsett løk og paprika, og fres på medium varme i fem minutter, eller til grønnsakene er myke.

Ha i hvitløk, chiliflak, spisskumen og kanel, og la det frese et minutt til.

Hell tomater og kokosmelk i gryten. Fyll 1 dl varmt vann på den tomme tomatboksen, løs opp buljongterningen og rist godt, før du heller det i suppen. Kok opp og la det så simre i åtte minutter.

Rør inn peanøttsmøret og spinaten og la det stå i noen minutter. Smak til med krydder og server i skåler.