Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sushi

Sushisuppe med fennikel

Sushirester? Lag denne suppen
Oppskrift på sushisuppe

Oppskrift på sushisuppe

-
+

Suppe

  • 1.00 ss smør
  • 1.00 stk sjalottløk, finhakket
  • 1.00 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 0.25 stk fennikel i tynne skiver
  • 3.00 ss tomatpure
  • 6.00 dl skalldyrkraft, eventuelt vann+ 2 ss hummerfond fra flaske
  • 1.00 dl fløte
  • Blandet sjømat fra sashimi og nigiri, helst minst 300 gram fisk
  • Litt wakame-salat hvis du har til overs
  • Tangflak

Friterte risboller

  • Nigiri-ris
  • Wasabi
  • Olje

Slik gjør du:

  • Surr sjalottløk, hvitløk og fennikkel i smør til de blir myke og blanke.
  • Ha i tomatpureen og stek videre noen minutter.
  • Hell på kraft og fløte og kok i rundt ti minutter.
  • Skru varmen ned så suppen slutter å koke, men er sydende varm.
  • Ha oppi fisk, skalldyr og wakame. La trekke (ikke koke!) i rundt fem minutter.
  • Smak om suppen trenger mer salt. Strø over tangflak, frisk koriander og/eller sesamfrø ved servering. Tangflak kan kjøpes på boks, men du kan også klippe opp ark med nori-tang som er til overs hvis du har laget sushi selv.
  • Del nigiriris-biter i to. Bruk en spisepinne til å lage et hull inn i risklumpen.
  • Stapp litt wasabi inn i hullet og klem risbollen lett sammen.
  • Frityrstek i en nøytral olje (for eksempel mais-eller solsikkeolje) til den er gyldenbrun.
  • La risbollene renne godt av på tørkepapir.
  • Server som en liten apetittvekker eller snack med sweet chilisaus som dip.