Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverre Sætres bakeskole

Surdeigsbrød

Oppskrift på surdeigsbrød av Sværre Sætre

Oppskrift på surdeigsbrød av Sværre Sætre

-
+

Ingredienser

  • 200.00 g lys surdeig med god futt i
  • 2.50 dl vann
  • 450.00 g siktet hvetemel
  • 1.00 ts salt

SLIK GJØR DU

Kna alt godt sammen for hånd eller i en kjøkkenmaskin (ca. 5 minutter på lav hastighet) til deigen slipper bollen. Dekk til og la heve til dobbel størrelse, ca. to timer. Ha deigen på et melet bord. Dra den forsiktig flatt utover til en firkant. Brett hvert hjørne av deigen inn mot midten. Gjenta 3–5 ganger for å stramme opp ordentlig. Form til en stor bolle. Legg deigen på en melet bakeplate med skjøten ned. Dryss med mel, dekk med et klede og sett til heving til dobbel størrelse. Dette kan ta fra én til to timer avhengig av hvor varm deigen er og hvor varmt det er i rommet. Snitt deigen på langs med en skarp kniv, og sett den i glovarm stekeovn på 240 °C. Skru ned til 220 °C og stek videre i ca. 35 minutter til brødet er godt brunet og høres hult ut når du banker på det. Ta ut og avkjøl på rist.

Hvordan lage surdeigbase av Sverre Sætre

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner