Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverre Sætres energibar

Oppskrift på energibar

Oppskrift på energibar

-
+

Energibar

  • 80.00 g Lettkokte havregryn
  • 80.00 g Hakkede mandler
  • 80.00 g Rosiner
  • 1.00 Linfrø
  • 1.00 ss Solsikkekjerner
  • 4.00 ss Honning
  • 4.00 ss Eplejuice
  • 0.50 ts Kanel
  • 200.00 g Mørk sjokolade

Tur-bensin med sjokolade, frukt og nøtter

Rist mandlene cirka ti minutter i ovnen på 180 grader slik at de blir gyldne. Avkjøl.

Hakk mandler og rosiner godt med kniv. Kok opp honning og eplejuice.

Ha i resten av ingrediensene og vend det godt sammen. Rør rundt i kjelen på svak varme til honningen begynner å få farge.

Legg bakepapir i en brødform. Ha massen i formen slik at den blir cirka én cm tykk. Det er viktig å presse den godt slik at ingrediensene henger godt sammen.

Avkjøl til den blir helt kald. Gjerne i kjøleskap.

Bruk en brødkniv (!) og sag massen i passe store staver.

Dypp undersiden av baren eller hele i smeltet mørk sjokolade og sett dem på matpapir i kjøleskap til sjokoladen stivner.