Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverre Sætres energibar

Oppskrift på energibar

Oppskrift på energibar

-
+

Energibar

  • 80.00 g Lettkokte havregryn
  • 80.00 g Hakkede mandler
  • 80.00 g Rosiner
  • 1.00 Linfrø
  • 1.00 ss Solsikkekjerner
  • 4.00 ss Honning
  • 4.00 ss Eplejuice
  • 0.50 ts Kanel
  • 200.00 g Mørk sjokolade

Tur-bensin med sjokolade, frukt og nøtter

Rist mandlene cirka ti minutter i ovnen på 180 grader slik at de blir gyldne. Avkjøl.

Hakk mandler og rosiner godt med kniv. Kok opp honning og eplejuice.

Ha i resten av ingrediensene og vend det godt sammen. Rør rundt i kjelen på svak varme til honningen begynner å få farge.

Legg bakepapir i en brødform. Ha massen i formen slik at den blir cirka én cm tykk. Det er viktig å presse den godt slik at ingrediensene henger godt sammen.

Avkjøl til den blir helt kald. Gjerne i kjøleskap.

Bruk en brødkniv (!) og sag massen i passe store staver.

Dypp undersiden av baren eller hele i smeltet mørk sjokolade og sett dem på matpapir i kjøleskap til sjokoladen stivner.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner