Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverre Sætres syv slag

Sverre Sætres syv slag: berlinerkrans

Sverre Sætres syv slag til jul: Berlinerkrans
Oppskrift på berlinerkrans

Oppskrift på berlinerkrans

-
+

Tradisjonelle

  • 1.00 stk hardkokt eggeplomme
  • 1.00 stk rå eggeplomme
  • 135.00 g smør, romtemperert
  • 30.00 g sukker
  • 135.00 g hvetemel
  • 1.00 stk sammenrørt egg
  • perlesukker

Sverres vri

  • 0.50 stk sitron, finrevet skall og saft
  • hakkede pistasjnøtter

Slik gjør du

  • Pisk de kokte og rå eggeplommene, smøret og sukkeret godt sammen i en kjøkkenmaskin.
  • Rør inn sukkeret og melet til slutt.
  • Bruk en sprøytepose med tyll på én centimeter i diameter og sprøyt pølser av massen.
  • Pensle pølsene med egg og strø på perlesukker.
  • Del opp pølsene i lengder på cirka ti centimeter og form til en krans.
  • Stek på 180 °C i ti til tolv minutter, til de blir lett gylne.

Sverres vri

  • Lag den klassiske deigen, men tilsett skallet og saften fra 1/2 sitron sammen med eggeplommene.
  • Bruk en sprøytepose med tyll på én centimeter og sprøyt pølser av massen.
  • Pensle pølsene med egg og strø på perlesukker og hakkede pistasjnøtter.
  • Del opp pølsene i lengder på cirka ti centimeter og form til en dråpe.
  • Stek på 180 °C i ti til tolv minutter, til de blir lett gylne.