Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverre Sætres syv slag

Sverre Sætres syv slag: berlinerkrans

Sverre Sætres syv slag til jul: Berlinerkrans
Oppskrift på berlinerkrans

Oppskrift på berlinerkrans

-
+

Tradisjonelle

  • 1.00 stk hardkokt eggeplomme
  • 1.00 stk rå eggeplomme
  • 135.00 g smør, romtemperert
  • 30.00 g sukker
  • 135.00 g hvetemel
  • 1.00 stk sammenrørt egg
  • perlesukker

Sverres vri

  • 0.50 stk sitron, finrevet skall og saft
  • hakkede pistasjnøtter

Slik gjør du

  • Pisk de kokte og rå eggeplommene, smøret og sukkeret godt sammen i en kjøkkenmaskin.
  • Rør inn sukkeret og melet til slutt.
  • Bruk en sprøytepose med tyll på én centimeter i diameter og sprøyt pølser av massen.
  • Pensle pølsene med egg og strø på perlesukker.
  • Del opp pølsene i lengder på cirka ti centimeter og form til en krans.
  • Stek på 180 °C i ti til tolv minutter, til de blir lett gylne.

Sverres vri

  • Lag den klassiske deigen, men tilsett skallet og saften fra 1/2 sitron sammen med eggeplommene.
  • Bruk en sprøytepose med tyll på én centimeter og sprøyt pølser av massen.
  • Pensle pølsene med egg og strø på perlesukker og hakkede pistasjnøtter.
  • Del opp pølsene i lengder på cirka ti centimeter og form til en dråpe.
  • Stek på 180 °C i ti til tolv minutter, til de blir lett gylne.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner