Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverre Sætres syv slag

Tradisjonelle sandkaker

Sverre Sætres syv slag til jul: sandkaker
Oppskrift på tradisjonelle sandkaker

Oppskrift på tradisjonelle sandkaker

-
+

Sandkaker

  • 200.00 g kaldt smør i små terninger
  • 100.00 g sukker
  • 100.00 g skåldede og malte mandler
  • 1.00 stk egg
  • 250.00 g hvetemel

Slik gjør du

  • Smuldre mel og smør godt sammen.
  • Tilsett sukker og mandler.
  • Kna inn egget til slutt.
  • Sett i kjøleskapet til deigen setter seg litt, cirka én time.
  • Forvarm stekeovnen til 175 °C.
  • Smør formene.
  • Press deigen ned i formen og opp langs kantene slik at den dekker både bunn og kant.
  • Prikk bunnen med en gaffel.
  • Stek på 175 °C i ti–tolv minutter til de blir gylne.
  • La dem avkjøles. Oppbevar i tett boks i romtemperatur.

 

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner