Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverre Sætres syv slag

Tyske skiver med Sverres vri

Tyske skiver oppskrift av Sverre Sætre med sjokolade

-
+

Tradisjonelle tyske skiver

  • 100.00 g usaltet smør
  • 50.00 g saltet smør
  • 200.00 g mel
  • 65.00 g melis

Sverre Sætres vri (tillegg til tradisjonelle tyske skivers innhold)

  • Skallet fra 1/4 appelsin
  • 2.00 ss tørket bringebær
  • 100.00 g mørk sjokolade

Slik gjør du

 

Tradisjonelle tyske skiver

  • Pisk smør og melis hvitt. Rør inn melet. Legg deigen i kjøleskapet til den blir hard. Rull en pølse, cirka tre centimeter tykk. Sett tilbake i kjøleskapet og la stå til den blir hard igjen. 
  • Rull pølsen i sukker og skjær den i halvannen centimeter tykke skiver. Legg på stekebrett og stek på 175 grader i cirka ti minutter, til skivene begynner å få farge.

Sverre Sætres vri

  • Pisk smør og melis hvitt sammen med finrevet appelsinskall. Bland inn mel og deretter cirka to spiseskjeer tørkede, knuste bringebær. Legg deigen i kjøleskapet og lag skivene på samme måte som de tradisjonelle.
  • Smelt mørk sjokolade i vannbad. Den kan med fordel tempereres. Legg en liten teskje smeltet sjokolade på toppen av hver avkjølte skive. Sett et lakkstempel i fryseren til det blir kaldt og plasser stempelet på den smeltede sjokoladen. La det stå i noen sekunder til sjokoladen har stivnet. Stemplet må fryses med jevne mellomrom slik at det holder seg kaldt.

 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk