Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverre & sjokoladefabrikken

Bringebærkonfekt

Slik lager du perfekt julekonfekt
Bringebærkonfekt av Sverre Sætre

Bringebærkonfekt av Sverre Sætre

-
+

Bringebærkonfekt

  • 200.00 g bringebær
  • 300.00 g melkesjokolade med 40 % kakaomasse
  • 5.00 g glukose (1 ts)
  • 10.00 g usaltet smør, romtemperert
  • 300.00 g temperert mørk sjokolade med 50–60 % kakaomasse til dypping

Nok til cirka 80 biter

Slik gjør du

 

1.

  • Finhakk sjokoladen.
  • Kjør bringebærene i en hurtigmikser og sil av steinene.
  • Mål opp én dl bringebærpuré.

2.

  • Kok opp bringebærpureen og glukosen, tøm det over den finhakkede melkesjokoladen og rør til en glatt masse.
  • Start med å røre i midten av bollen i små sirkler med en slikkepott (smelter ikke alt ned, kan bollen settes i vannbad og varmes forsiktig mens du hele tiden rører i den).
  • Massen kan med fordel kjøres til en glatt masse med stavmikser eller i food processor.
  • Avkjøl massen til 34 C. Rør inn romtemperert smør.

3.

  • Sett massen til avkjøling natten (12–16 °C).
  • Når massen er stivnet, lage kuler på størrelse med kirsebær med et kulejern eller en liten skje.
  • Dypp dem i temperert mørk sjokolade og rull dem i kakao.
  • La dem ligge en stund i kakaoen slik at sjokoladen stivner.
  • Sikt av overflødig kakao.