Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverre & sjokoladefabrikken

Bringebærkonfekt

Slik lager du perfekt julekonfekt

Bringebærkonfekt av Sverre Sætre

-
+

Bringebærkonfekt

  • 200.00 g bringebær
  • 300.00 g melkesjokolade med 40 % kakaomasse
  • 5.00 g glukose (1 ts)
  • 10.00 g usaltet smør, romtemperert
  • 300.00 g temperert mørk sjokolade med 50–60 % kakaomasse til dypping

Nok til cirka 80 biter

Slik gjør du

 

1.

  • Finhakk sjokoladen.
  • Kjør bringebærene i en hurtigmikser og sil av steinene.
  • Mål opp én dl bringebærpuré.

2.

  • Kok opp bringebærpureen og glukosen, tøm det over den finhakkede melkesjokoladen og rør til en glatt masse.
  • Start med å røre i midten av bollen i små sirkler med en slikkepott (smelter ikke alt ned, kan bollen settes i vannbad og varmes forsiktig mens du hele tiden rører i den).
  • Massen kan med fordel kjøres til en glatt masse med stavmikser eller i food processor.
  • Avkjøl massen til 34 C. Rør inn romtemperert smør.

3.

  • Sett massen til avkjøling natten (12–16 °C).
  • Når massen er stivnet, lage kuler på størrelse med kirsebær med et kulejern eller en liten skje.
  • Dypp dem i temperert mørk sjokolade og rull dem i kakao.
  • La dem ligge en stund i kakaoen slik at sjokoladen stivner.
  • Sikt av overflødig kakao.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk