Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverre & sjokoladefabrikken

Konfekt med sitruslikør

Slik lager du perfekt julekonfekt

Konfekt med sitruslikør av Sverre Sætre

-
+

Konfekt med sitruslikør

  • 280.00 g mørk sjokolade med 70 % kakaomasse
  • 2.00 dl kremfløte
  • 20.00 g sukker
  • 20.00 g glukose (1 ss)
  • 20.00 g smør, romtemperert
  • 2.00 ss sitruslikør, f.eks. Grand Marnier eller Cointreau
  • 300.00 g temperert mørk sjokolade med 50–60 % kakaomasse

Nok til cirka 60 biter

Finhakk sjokoladen. Kok opp kremfløten med sukker og glukose og tøm den over den finhakkede sjokoladen. Rør til du får en glatt masse. Start med å røre i midten av bollen i små sirkler med en slikkepott. Dersom du ikke får massen glatt og smidig, kan du med fordel kjøre den litt med stavmikser eller i food processor.

Avkjøl massen til 34 ºC. Rør inn romtemperert smør og likør. Tøm massen i en form med bakepapir slik at den blir 1/2 centimeter tykk.

Sett massen til avkjøling natten over ved temperatur på 12–16 ºC. Ta massen ut av formen og kutt den i firkanter på 2,5 x 2,5 centimeter med en skarp kniv. Varm kniven litt i varmt vann og tørk den, så er det enklere å kutte konfekten.

Dypp firkantene i temperert mørk sjokolade og sett dem på et bakepapir. Legg på pynt – for eksempel syltet ingefær, nøtter, tørket aprikos. Sett konfekten ett minutt i kjøleskapet. Ta den så ut av kjøleskapet og sett den i romtemperatur til den stivner.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk