Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverres juleknask

Appelsinkonfekt på pinne

Sverre Sætres beste oppskrift på konfekt

Oppskrift på appelsinkonfekt på pinne

-
+

Appelsinkonfekt på pinne

  • 40 stk lollipopp-pinner
  • 400 g marsipan (mandelinnhold på 40-60 prosent)
  • 1 stk appelsin (finrevet appelsinskall, bare det gule)
  • 1 ss sitruslikør (for eksempel Grand Marnier eller Cointreau)
  • 300 g temperert mørsk sjokolade med 56 prosent kakaomasse til dypping

Slik gjør du

  • Bland marsipan med appelsinskall og sitruslikør. Rull kuler på cirka ti gram. Sett en pinne godt ned i marsipankulen og trykk til rundt pinnen slik at den sitter godt. Sett de til tørk til neste dag.
  • Smelt og temperer sjokoladen. Dypp marsipan-pinnene i mørk sjokolade. Dekorer etter ønske.

Tips:
Oppbevar konfekten i kjøleskapet, godt innpakket i en boks med plastfolie rundt. Når du tar ut boksen bør den stå med plasten på i romtemperatur i et par timer, hvis ikke blir det gjerne kondens på sjokoladen.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk