Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverres juleknask

Appelsinkonfekt på pinne

Sverre Sætres beste oppskrift på konfekt

Oppskrift på appelsinkonfekt på pinne

-
+

Appelsinkonfekt på pinne

  • 40 stk lollipopp-pinner
  • 400 g marsipan (mandelinnhold på 40-60 prosent)
  • 1 stk appelsin (finrevet appelsinskall, bare det gule)
  • 1 ss sitruslikør (for eksempel Grand Marnier eller Cointreau)
  • 300 g temperert mørsk sjokolade med 56 prosent kakaomasse til dypping

Slik gjør du

  • Bland marsipan med appelsinskall og sitruslikør. Rull kuler på cirka ti gram. Sett en pinne godt ned i marsipankulen og trykk til rundt pinnen slik at den sitter godt. Sett de til tørk til neste dag.
  • Smelt og temperer sjokoladen. Dypp marsipan-pinnene i mørk sjokolade. Dekorer etter ønske.

Tips:
Oppbevar konfekten i kjøleskapet, godt innpakket i en boks med plastfolie rundt. Når du tar ut boksen bør den stå med plasten på i romtemperatur i et par timer, hvis ikke blir det gjerne kondens på sjokoladen.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner