Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverres juleknask

Fløtekarameller

Sverre Sætres beste oppskrift på karameller

Oppskrift på fløtekarameller

-
+

Fløtekarameller

  • 325 g fløte
  • 25 g smør
  • 38 g honning
  • 280 g sukker
  • 225 g glykose
  • 60 g vann

Slik gjør du:

  • Kok opp fløte, smør og honning og sett til side.
  • Bland sukker, glukose og vann og kok til 145 ºC.
  • Tilsett fløten, smøret og honningen og kok opp til 128 ºC.
  • Hell i en ildfast form med bakepapir og sett til avkjøling.
  • Kutt i biter og pakk inn i cellofan.

Tips:

Rør jevnlig – og bruk et sukkertermometer. Når du lager karameller blir temperaturen så høy at et vanlig termometer ikke kan lese den.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk