Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverres juleknask

Fløtekarameller

Sverre Sætres beste oppskrift på karameller
Oppskrift på fløtekarameller

Oppskrift på fløtekarameller

-
+

Fløtekarameller

  • 325 g fløte
  • 25 g smør
  • 38 g honning
  • 280 g sukker
  • 225 g glykose
  • 60 g vann

Slik gjør du:

  • Kok opp fløte, smør og honning og sett til side.
  • Bland sukker, glukose og vann og kok til 145 ºC.
  • Tilsett fløten, smøret og honningen og kok opp til 128 ºC.
  • Hell i en ildfast form med bakepapir og sett til avkjøling.
  • Kutt i biter og pakk inn i cellofan.

Tips:

Rør jevnlig – og bruk et sukkertermometer. Når du lager karameller blir temperaturen så høy at et vanlig termometer ikke kan lese den.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner