Nok til en skål juleknask.
Slik gjør du
Dette er nesten som å lage brente mandler. Forskjellen er at prosessen stoppes mens det er små sukkerkrystaller rundt nøttene, rett før sukkeret blir til karamell.
- Rist mandlene i ovnen på cirka 170 ºC, til de begynner å få farge.
- Ha sukker og vann i en kasserolle. Kok til det begynner å bli lys karamell i kantene på kjelen.
- Ha i nøttene og rør rundt. Ganske fort vil sukkeret krystallisere rundt nøttene. Tøm nøttene på et bakepapir. Dryss lett med maldonsalt.
- Avkjøl nøttene og oppbevar dem i romtemperatur i lufttett emballasje. Bland gjerne de krystalliserte nøttene med tørket frukt eller kandiserte ingefær.
Tips:
Hvis du vil salte nøttene, gjør det etter at de er krystallisert og ikke i sukkerlaken. Ellers vil saltet hindre sukkeret fra å krystallisere seg.