Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverres juleknask

Krystalliserte nøtter

Sverre Sætres beste oppskrift på sukkertøy

Oppskrift på krystalliserte nøtter

-
+

Krystalliserte nøtter

  • 100 g mandler, pistasjenøtter, makadamianøtter
  • 30 g sukker
  • 1 dl vann

Nok til en skål juleknask.

Slik gjør du

Dette er nesten som å lage brente mandler. Forskjellen er at prosessen stoppes mens det er små sukkerkrystaller rundt nøttene, rett før sukkeret blir til karamell.

  • Rist mandlene i ovnen på cirka 170 ºC, til de begynner å få farge.
  • Ha sukker og vann i en kasserolle. Kok til det begynner å bli lys karamell i kantene på kjelen.
  • Ha i nøttene og rør rundt. Ganske fort vil sukkeret krystallisere rundt nøttene. Tøm nøttene på et bakepapir. Dryss lett med maldonsalt.
  • Avkjøl nøttene og oppbevar dem i romtemperatur i lufttett emballasje. Bland gjerne de krystalliserte nøttene med tørket frukt eller kandiserte ingefær.

Tips:

Hvis du vil salte nøttene, gjør det etter at de er krystallisert og ikke i sukkerlaken. Ellers vil saltet hindre sukkeret fra å krystallisere seg.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk