Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverres juleknask

Krystalliserte nøtter

Sverre Sætres beste oppskrift på sukkertøy
Oppskrift på krystalliserte nøtter

Oppskrift på krystalliserte nøtter

-
+

Krystalliserte nøtter

  • 100 g mandler, pistasjenøtter, makadamianøtter
  • 30 g sukker
  • 1 dl vann

Nok til en skål juleknask.

Slik gjør du

Dette er nesten som å lage brente mandler. Forskjellen er at prosessen stoppes mens det er små sukkerkrystaller rundt nøttene, rett før sukkeret blir til karamell.

  • Rist mandlene i ovnen på cirka 170 ºC, til de begynner å få farge.
  • Ha sukker og vann i en kasserolle. Kok til det begynner å bli lys karamell i kantene på kjelen.
  • Ha i nøttene og rør rundt. Ganske fort vil sukkeret krystallisere rundt nøttene. Tøm nøttene på et bakepapir. Dryss lett med maldonsalt.
  • Avkjøl nøttene og oppbevar dem i romtemperatur i lufttett emballasje. Bland gjerne de krystalliserte nøttene med tørket frukt eller kandiserte ingefær.

Tips:

Hvis du vil salte nøttene, gjør det etter at de er krystallisert og ikke i sukkerlaken. Ellers vil saltet hindre sukkeret fra å krystallisere seg.