Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverres juleknask

Skumboller

Sverre Sætres beste oppskrift på marshmallows
Oppskrift på skumboller

Oppskrift på skumboller

-
+

Skumboller

  • 150 g marsipan med 50 % mandelmasse

Skum del 1

  • 120 g vann
  • 2 g agar-agar

Skum del 2

  • 130 g vann
  • 250 g sukker
  • 95 g glykose
  • 125 g eggehvite (4 stk)
  • frøene fra 1.5 vaniljestang
  • 300 g temperert mørk sjokolade med 56 % kakaomasse (til dypping)
  • 2 ts tørket chilipepper
  • 2 ss tørkede bringebær
  • Slik gjør du

  • Kjevle marsipanen til en cirka to millimeter tykk leiv. Stikk ut rundinger på 3,5 centimeter i diameter. Dette skal bli bunnen på skumbollene.

Skum del 1

  • Bland 120 gram vann og agar-agar godt sammen og sett til side.

Skum del 2

  • Kok opp 130 gram vann med sukker og glukose og kok det til 110 ºC. Tilsett agar-agar og vannløsningen i sukkerlaken, og kok den til 117 ºC.
  • Når blandingen er cirka 112 ºC begynner du å piske eggehviten til marengs slik at den er luftig når sukkerlaken når 117 ºC. Spe den varme sukkerlaken i marengsen mens du pisker. Tilsett vaniljefrøene og pisk til marengsen blir tykk og luftig.
  • Ha marengsen i en sprøytepose med en glatt tyll på cirka én centimeter i diameter. Sprøyt marengsen på marsipanrundingene.
  • Smelt og temperer sjokoladen (se egen fremgangsmåte). Dypp skumbollene i mørk sjokolade. Dekorer med chili og bringebær.

Tips:
Pass på at sukkerlaken ikke koker så lenge at den krystalliserer seg. Et termometer gjør jobben enklere.