Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverres juleknask

Trøfler

Sverre Sætres beste oppskrift på konfekt

Oppskrift på trøfler

-
+

Trøfler

  • 300 g mørk sjokolade med 70% kakaomasse
  • 2 dl kremfløte
  • 20 g sukker
  • 20 g glukose
  • 20 g smør (romtemperert)
  • 2 ss konjakk
  • 300 g temperert mørsk sjokolade (cirka 56% kakaomasse)
  • kakao til pynt

Slik gjør du

  • Finhakk sjokoladen. Kok opp kremfløten med sukker og glukose og tøm den over den finhakkede sjokoladen. Rør til du får en glatt masse. Start med å røre i midten av bollen i små sirkler med en slikkepott. Dersom massen ikke blir glatt og smidig, kan du kjøre den litt med stavmikser eller i foodprosessor.
  • Avkjøl massen til 34 ºC. Rør inn romtemperert smør og likør. Tøm massen i en form med bakepapir slik at den blir to centimeter tykk.
  • Sett massen til avkjøling natten over ved 12–16 °C. Når massen er stivnet, lag kuler på størrelse med kirsebær med et kulejern eller en liten skje. Dypp dem i temperert mørk sjokolade og rull dem i kakao. La dem ligge en stund i kakaoen slik at sjokoladen stivner. Sikt av overflødig kakao.

Tips:
Konjakken kan erstattes med amaretto, sitruslikør, brun rom eller kirschwasser.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk