Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sylteskolen

Grillede og fennikelsyltede gulrøtter

– De skal bli helt svarte

Slik lager du grillede og fennikelsyltede gulrøtter

-
+

Grillede og fennikelsyltede gulrøtter

  • 12 stk gulrøtter
  • 1 stk fennikel
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 1 dl brunt økologisk sukker (ikke brun farin)
  • 2 dl vann
  • 1 ts salt

1 porsjon gir ca et norgesglass.

Slik gjør du:

  • Legg gulrøttene rett ned på det glødende kullet i grillen. Snu dem to–tre ganger. De er ferdige når de er svarte på begge sider og når de er myke helt gjennom. Stikk noe i gulrøttene for å sjekke. Legg dem i en boks med lokk og la de avkjøles der.
  • Bruk fingrene til å dra av det svarte sotet som har bygget seg opp rundt rødbetene. Skjær fennikelen i fire–fem millimeter tykke skiver.
  • Vask et sylteglass/norgesglass på høy temperatur i oppvaskmaskinen. Skyll det godt
  • med kokende vann. Legg fennikel og gulrøtter i det varme sylteglasset.
  • Kok opp resten av ingrediensene til en syltelake. Hell det i glasset, til det dekker grønnsakene. La glasset kjøle seg ned før du setter det i kjøleskapet.
  • Godt til nykokt krabbe med loff og majones. Passer også godt til søndagssteken.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk