Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sylteskolen

Grillede og fennikelsyltede gulrøtter

– De skal bli helt svarte
Slik lager du grillede og fennikelsyltede gulrøtter

Slik lager du grillede og fennikelsyltede gulrøtter

-
+

Grillede og fennikelsyltede gulrøtter

  • 12 stk gulrøtter
  • 1 stk fennikel
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 1 dl brunt økologisk sukker (ikke brun farin)
  • 2 dl vann
  • 1 ts salt

1 porsjon gir ca et norgesglass.

Slik gjør du:

  • Legg gulrøttene rett ned på det glødende kullet i grillen. Snu dem to–tre ganger. De er ferdige når de er svarte på begge sider og når de er myke helt gjennom. Stikk noe i gulrøttene for å sjekke. Legg dem i en boks med lokk og la de avkjøles der.
  • Bruk fingrene til å dra av det svarte sotet som har bygget seg opp rundt rødbetene. Skjær fennikelen i fire–fem millimeter tykke skiver.
  • Vask et sylteglass/norgesglass på høy temperatur i oppvaskmaskinen. Skyll det godt
  • med kokende vann. Legg fennikel og gulrøtter i det varme sylteglasset.
  • Kok opp resten av ingrediensene til en syltelake. Hell det i glasset, til det dekker grønnsakene. La glasset kjøle seg ned før du setter det i kjøleskapet.
  • Godt til nykokt krabbe med loff og majones. Passer også godt til søndagssteken.