Pizzadeig:
- Bland olje og vann. Tilsett gjær og rør godt. Ha i melet, men hold litt igjen. Mengden mel er avhengig av hvor mye gluten det inneholder. I denne oppskriften er det brukt siktet hvetemel fra Holli Mølle.
- Kna deigen i fem–ti minutter til den har lange, fine glutentråder når den strekkes. Arbeid med deigen til den blir en rund, jevn bolle og hev den under et håndkle i 45 minutter, eller i en tett boks i kjøleskapet over natten.
- Kutt deigen i fire deler og rull fire boller. La hvile i fem minutter. Kjevle ut fire pizzaer, trykk dem gjerne ut med fingrene først.
Pizzasaus:
- Knus hvitløksfeddene. Kok tomater og hvitløk i 15 minutter. Ta ut hvitløken, eller la den være i dersom du ønsker en kraftigere hvitløksmak.
- Tilsett salt og olivenolje og miks sausen jevn med en stavmikser. Avkjøl.
- Lag gjerne mye saus – denne oppskriften holder til tolv porsjoner. Sausen er også god som tomatsaus til pasta, eller den kan fryses til neste gang du lager pizza.
Pizzatopping:
- Skjær squash og sjalottløk i tynne skiver. Del aspargesbønnene i to på langs. Dra skallet av de fermenterte plommene og skjær dem i tynne skiver.
- Smør pizzasausen utover de fire deigemnene. Strø over ost. Fordel squash, aspargesbønner, sjalottløk og fermenterte plommer jevnt utover.
- Stek på 250 grader midt i ovnen til de blir gyllenbrune, fire–fem minutter.