Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sylteskolen

Pizza med fermenterte plommer

Slik fermenterer du plommer – og slik bruker du dem på pizza

Slik lager du pizza med fermenterte plommer

-
+

Pizzadeig

  • 0.3 pakke gjær
  • 3 dl vann
  • 2 ss olje
  • 500 g hvetemel
  • 7 g salt

Pizzasaus

  • 400 g hakkede tomater
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 ts salt (smak til)
  • 1 dl olivenolje

Pizzatopping

  • 120 g revet ost (gjerne Holtefjell XO)
  • 1 stk liten squash
  • 1 pakke aspargesbønner
  • 1 stk sjalottløk
  • 8 stk fermenterte plommer

Pizzadeig:

  • Bland olje og vann. Tilsett gjær og rør godt. Ha i melet, men hold litt igjen. Mengden mel er avhengig av hvor mye gluten det inneholder. I denne oppskriften er det brukt siktet hvetemel fra Holli Mølle.
  • Kna deigen i fem–ti minutter til den har lange, fine glutentråder når den strekkes. Arbeid med deigen til den blir en rund, jevn bolle og hev den under et håndkle i 45 minutter, eller i en tett boks i kjøleskapet over natten.
  • Kutt deigen i fire deler og rull fire boller. La hvile i fem minutter. Kjevle ut fire pizzaer, trykk dem gjerne ut med fingrene først.

Pizzasaus:

  • Knus hvitløksfeddene. Kok tomater og hvitløk i 15 minutter. Ta ut hvitløken, eller la den være i dersom du ønsker en kraftigere hvitløksmak.
  • Tilsett salt og olivenolje og miks sausen jevn med en stavmikser. Avkjøl.
  • Lag gjerne mye saus – denne oppskriften holder til tolv porsjoner. Sausen er også god som tomatsaus til pasta, eller den kan fryses til neste gang du lager pizza.

Pizzatopping:

  • Skjær squash og sjalottløk i tynne skiver. Del aspargesbønnene i to på langs. Dra skallet av de fermenterte plommene og skjær dem i tynne skiver.
  • Smør pizzasausen utover de fire deigemnene. Strø over ost. Fordel squash, aspargesbønner, sjalottløk og fermenterte plommer jevnt utover.
  • Stek på 250 grader midt i ovnen til de blir gyllenbrune, fire–fem minutter.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk