Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sylteskolen

Sandwich med roastbiff og remulade

– Du kan sylte hva du vil

Slik lager du sandwich med roastbiff og remulade

-
+

Sandwich med roastbiff og remulade

  • 1.5 kg mørbrad
  • salt
  • svart pepper

Remulade

  • 2 dl av de syltede grønnsakene
  • 1 stk egg
  • 11 ts gult currypulver
  • 1 krm salt
  • 1 ss syltelake
  • 3 dl nøytral olje

Løkringer

  • 2 stk gul løk
  • 2 dl vann med kullsyre eller lyst øl (iskaldt)
  • 3 stk isbiter
  • 2 dl mel
  • 2 ss maisenna
  • 1 stk salt
  • olje til fritering

Sandwich

  • 1 stk brødskive
  • remulade
  • 100 g skivet roastbiff
  • 1 stk tomat
  • 3 stk løkringer

Slik gjør du:

  • Krydre kjøttet med salt og pepper. Legg i ildfast form og stek i ovnen på 125 grader. Bruk steketermometer. 55–58 grader = blodig (som på bildet), 58–62 grader = medium, 62–66 grader = rosa.
  • La kjøttet hvile på en rist før du skjærer det opp. Dersom du ønsker mer stekt smak kan du brune kjøttet i en varm stekepanne med litt olje etter at det har vært i ovnen.
  • Når du lager din egen roastbiff kan du like gjerne lage et stort stykke og spare til senere.

Remulade:

  • La laken renne av de syltede grønnsakene og kjør dem med en stavmikser til det ser hakket ut. Legg blandingen i en sil og la resterende lake renne av.
  • Ha egg, currypulver, salt og syltelake i et høyt beger og miks sammen med stavmikser. Hell oljen forsiktig oppi, med tynn stråle, mens du mikser sammen til en tykk majones.
  • Smak til med mer salt eller syltelake.

Løkringer:

  • Skrell løken og skjær den i én centimeter tykke skiver. Trykk ut én og én ring. Fjern den tynne hinnen mellom ringene.
  • Rør sammen kullsyrevann/øl, isbiter og mel. Det er viktig at denne røren er iskald før den friteres, fordi det gir et luftigere resultat. Boblene i vannet hjelper også til å få luftige løkringer. Ikke pisk for mye.
  • Ha maisenna, salt og løkringer i en boks med lokk. Rist godt, slik at løkringene får et tynt lag på seg.
  • Varm opp oljen til 180 grader. Dypp ringene i tempurarøren og legg dem ned i den varme oljen med en gang. Snu ringene et par ganger under friteringen. De er ferdig når de er sprø og gylne. Ta dem opp, la de renne av på et papir, tilsett litt salt og server.

Sandwich:

  • Skjær opp tomat og roastbiff. Smør litt remulade på brødskiven. Legg tynt skivet roastbiff og skivede tomater lagvis.
  • Ha på en sjenerøs klatt remulade og topp med tre–fire løkringer.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk