Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Syltet ørret fra Polen

Lag julepålegget selv

Syltet ørret fra Polen, oppskrift på tradisjonsmat, julemat

-
+

Syltet ørret

  • 1.00 kg hele småørret, renset
  • 1.00 l vann
  • 3.00 dl eddik
  • hvetemel
  • 2.00 ts salt
  • 1.00 ts pepper

Krydderblanding

  • 5.00 stk hel allehånde
  • 1.00 stk laurbærblad
  • 5.00 stk hele pepperkorn
  • 1.00 ts sukker

Syltet ørret

Nok til ett norgesglass

Når fisken blir lagt på eddiklake bevares saftigheten og noe av friskheten. Metoden passer godt for småfisk av ørret eller røye.

Slik gjør du

  • Kok laken (eddik og vann) i 5 minutter og avkjøl til fingervarm.

  • Vend fisken i en blanding av hvetemel, 2 ts salt og 1 ts pepper.

  • Stek fisken i stekepanne i godt smør. Se til at den er gjennomstekt. Avkjøl fisken.

  • Legg fisken på et norgesglass, gjerne sammen med rå gulrot og løk.

  • Slå laken med krydderblandingen over fisken. Fyll lake til toppen av glasset og skru godt igjen.

Serverer gjerne med god rømme.

Lag julepålegget selv

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner