Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Syltetøy

Rabarbra og aprikossyltetøy

Rabarbra på bestemors vis

Oppskrift på rabarbra og aprikossyltetøy av Jon Fredrik Skauge, Fannremsgården i Orkdal

-
+

Rabarbra- og aprikossyltetøy

  • 250.00 g rabarbra (gjerne rød)
  • 250.00 g tørkete aprikoser
  • 75.00 g brunt sukker
  • 200.00 g fint sukker
  • 1.00 stk sitron

Nok til 1,5 l syltetøy

Slik gjør du

  • Legg de tørkete aprikosene i bløt natta over, og skjær dem i biter. Vask rabarbraen og skjær stilkene i små biter. Bland aprikos og rabarbra sammen med sukker, litt brunt sukker gir mer karamellsmak på syltetøyet. Kok opp blandingen og kok til rabarbra og aprikos er møre. Ca 30 min. Smak til med litt sitronsaft.
  • Fylles på reine tørre glass.
  • Passer utmerket til for eksempel blåmuggost.
  • Du kan lage syltetøyet med fersk aprikos i stedet, bruk da samme oppskrift men bytt ut tørket med 12-14 ferske aprikoser. Ha også to kanelstenger i blandingen når den koker.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk