Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Taco

Svineribbetaco på tortillas av urkorn

– Jeg hadde lyst til å gjenskape litt av magien.
Oppskrift på tacos med svineribbe

Oppskrift på tacos med svineribbe

-
+

Dry rub

  • 10.00 g Kayennepepper
  • 50.00 g Korianderfrø
  • 30.00 g Salt
  • 10.00 g Sort pepper

Glace

  • 50.00 g Sort hvitløk
  • 100.00 g Honning
  • 100.00 g Eplesidereddik
  • 50.00 g Stekesjy fra ribben
  • 5.00 g Kayennepepper
  • 5.00 g Sort pepper
  • 20.00 g Korianderfrø
  • 5.00 g Salt

Tortillas på urkorn

  • 7.00 dl norsk urkorn (rug, bygg, emmer)
  • 1.00 dl smør
  • 2.00 ts salt
  • Vann

Syltet løk

  • 2.00 stk rødløk
  • 2.00 dl eddik, helst eplesidereddik
  • 1.00 dl vann
  • 1.00 stk grønn chili

Avocadokrem

  • 2.00 stk avocado
  • Salt
  • God olivenolje
  • Sitron

Svineribbetacos på tortillas av urkorn

Slik gjør du

Dry rub

  • Første steg er å lage en «dry rub» til svineribben. La svoren forbli på ribben, for den skal krispes opp noen steg senere.
  • Vi har listet opp en del krydre, men det er litt fritt frem hvor mye man velger å ha av hver. Noen foretrekker at det smaker mye av korianderfrø, mens andre foretrekker at det smaker mer av cayennepepper. Her er det bare å prøve seg frem litt.
  • La kjøttet ligge med rubben i cirka 12 timer. Kjøttet langtidsstekes i stekeovn på 110 grader i 8 timer, for så å gå inn i smoker på 70 grader i rundt 4 timer.
  • Nå er det tid for å ta av svoren, og krispe den separat i en ovn på 200 grader i cirka 25 minutter. Dette gir en deilig krønsj til å ha på toppen av kjøttet når det serveres.

Glace

  • Glacen til kjøttet er ganske rett på sak, og smaker utrolig godt sammen med tilbehøret på tallerkenen.
  • Bruk morter til å knuse sammen krydderne og bland inn honning, eplesidereddik og stekesjyen fra ribba. Ha deretter i den sorte hvitløken og blend alt sammen til en halvtykk saus. Smak til.
  • Pensle ribben med en god porsjon av glacen. Det er fint at det er et litt tykt lag med glace, da den gir mye smak. Etter at kjøttet har blitt penslet er det bare å sette det inn i ovnen til glacen setter seg.
  • Når kjøttet skal serveres er det fint å transjere eller skjære opp kjøttet i fine biter, og dra på med resten av glacen samt litt av den sprø svoren.

Tortillas på urkorn

  • Bland alt sammen til en litt klissete deig som samtidig slipper bollen når den eltes.
  • Kjevle ut deigen, eller bruk pastamaskin om du har det tilgjengelig. Har du en tortillapresse, kan du selvsagt bruke denne.
  • Stek så tortillaene over høy temperatur, helst på takke. Det er et av de beste verktøyene man kan ha på et kjøkken. De kan også stekes i stekepanne.
  • Når tortillaene er ferdigstekte, legger man dem under et fuktig klede slik at de ikke tørker ut.

Syltet løk

  • Jeg foretrekker å bruke eplesidereddik til den syltede løken, fordi den er naturlig sødmefylt og man slipper å tilsette sukker.
  • Kutt løken i små terninger.
  • Kok opp eddik og vann, og ha i løk og grovhakket grønn chili.
  • Ta av varmen, og la løken trekke inn laken til den ikke lenger smaker rått.

Avocadokrem

  • Bland most avocado, salt, olivenolje og sitronjuice. Dette er både for å unngå at det oksiderer, men også for å tilføye noe friskhet.
  • Smak til med salt som du ønsker.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner