Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Taco

Tortilla med argentinske villreker

Oppskrift på tortilla med argentinske villreker

Oppskrift på tortilla med argentinske villreker

-
+

Tortilla med argentinske villreker

  • 500.00 g frosne argentinske villreker

Krydderblanding til rekene

  • 2.00 ts paprikapulver
  • 2.00 ts cumminpulver
  • 1.00 ts tørket oregano
  • 0.25 ts salt
  • 0.50 ts chilipulver

Salsa de chile chipotle

  • 2.00 hermetiske chipotle chili (ev. 3 stk. rehydrerte chipotle)
  • 3.00 store plommetomater, tørristet i cirka ti minutter på medium varme
  • 1.00 tykk skive løk (helst salatløk), tørristet cirka ti minutter på medium varme
  • 1.00 fedd hvitløk, tørristet cirka fem minutter på medium varme
  • 1.00 ts vegetabilsk olje
  • 3.00 dl kyllingkraft (tilsett litt etter litt, slik at salsaen ikke blir for tynn)
  • smak til med litt salt

Crema

  • 0.50 beger kesam
  • saften av 2 limebåter
  • smak til med litt salt
  • 12.00 hvetetortilla
  • 0.50 romanosalat finstrimlet (eller hjertesalat)
  • 3.00 vårløk i tynne skiver
  • 0.50 bunt eller potte grovhakket koriander

Slik gjør du

Rens rekene og ta ut den svarte strengen i ryggen.

Krydderblanding til rekene

Ha krydderne i en plastpose og tilsett rekene. Lukk posen og rist. Legg så posen i kjøleskapet frem til du skal steke rekene.

Salsa de chile chipotle

Ingrediensene til salsaen kjøres i blender og siles deretter gjennom et dørslag. Enkelte tider av året kan det være lurt å kjøre tomatene alene for å bli kvitt noe av væsken de avgir. Slik at du slipper å få en «vannete» salsa. Kok opp og la salsaen simre i 15 minutter. La den så kjøle seg ned.

Crema

Hvetetortillaene varmes på begge sider i varm panne. Legg de fortløpende i et rent kjøkkenhåndkle.

Tilbehør

Stek de ferdig krydrede rekene i olje på medium varme. Legg opp salat, reker, salsa og kesamsaus i tortillaene. Ha over koriander og server.

Se viner som passer til:

Skalldyr i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner