Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Meksikansk mat

Frijoles refritos

Studentmat: Tryll med en boks bønner

Oppskrift på meksikansk bønnestuing – frijoles refritos

-
+

Frijoles refritos

  • 2 ss Smør, olje eller baconfett
  • 0.5 stk Løk
  • 350 g Kokte, svarte bønner
  • 1 stk Fedd hvitløk
  • 0.5 stk Liten, rød chili (sterk)
  • 1 ss Korianderstilker
  • 2 stk Laurbærblader
  • Salt og pepper

Gjør tacofredagen kjøttfri.

Slik gjør du

  • Mos bønnene med stavmikser sammen med litt av kokevannet eller vanlig vann.
  • Finhakk løken.
  • Smelt smør i pannen og surr løken på lav varme til den er myk og blank.
  • Finhakk chili, hvitløk, og korianderstilker, legg det i pannen og stek et par minutter til.
  • Hell bønnemosen sammen med laurbærbladene i pannen, kok opp og la den putre videre på lav varme i ca 10 minutter. Hvis den virker tørr, ha i litt vann. Er den for våt og flytende, kok til konsistensen er mer håndterlig. Smak til med salt og pepper.
  • Bønnemosen kan serveres med nachochips som snack eller som tacofyll sammen med avocado, ost og rømme, eventuelt tomatsalsa.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk