Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Terje Ness' sunne kjøkken

Salat med vaktel og vaktelegg

Oppskrift på salat med vaktel og vaktelegg av Terje Ness

Oppskrift på salat med vaktel og vaktelegg av Terje Ness

-
+

Ingredienser

  • blandet salat
  • brystfilet fra vaktel
  • sherrytomater
  • lettkokte aspargesbønner
  • sprøstekt parmaskinke, strimler
  • 2.00 stk posjerte vaktelegg

SLIK GJØR DU

Beregn ett vaktelbryst til forrett, to til lunsj.

Stek vaktelen kun på undersiden i mye, boblende smør med timiankvister og hvitløk. Øs fett over brystet hele tiden. Stek i rundt 15 minutter. La fuglen hvile. Kan også stekes i ovn ti minutter på 180 grader.

POSJERING AV EGG

Kok opp vann tilsatt 1 ss eddik og 1 ts salt per liter. Knekk eggene forsiktig ned i en bolle. Når vannet koker, visp det opp kraftig til en «virvel». Slå ned varmen og la eggene, alle på en gang, gli forsiktig ned i virvelen. La eggene være i vannet i rundt ett minutt før du tar dem forsiktig opp med hullsleiv.

DRESSING

Smakes til av finhakket sjalottløk, sitronsaft, olivenolje og litt sherryeddik.

Se viner som passer til:

Fugl i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner