Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Terje Ness' sunne kjøkken

Salat med vaktel og vaktelegg

Oppskrift på salat med vaktel og vaktelegg av Terje Ness

-
+

Ingredienser

  • blandet salat
  • brystfilet fra vaktel
  • sherrytomater
  • lettkokte aspargesbønner
  • sprøstekt parmaskinke, strimler
  • 2.00 stk posjerte vaktelegg

SLIK GJØR DU

Beregn ett vaktelbryst til forrett, to til lunsj.

Stek vaktelen kun på undersiden i mye, boblende smør med timiankvister og hvitløk. Øs fett over brystet hele tiden. Stek i rundt 15 minutter. La fuglen hvile. Kan også stekes i ovn ti minutter på 180 grader.

POSJERING AV EGG

Kok opp vann tilsatt 1 ss eddik og 1 ts salt per liter. Knekk eggene forsiktig ned i en bolle. Når vannet koker, visp det opp kraftig til en «virvel». Slå ned varmen og la eggene, alle på en gang, gli forsiktig ned i virvelen. La eggene være i vannet i rundt ett minutt før du tar dem forsiktig opp med hullsleiv.

DRESSING

Smakes til av finhakket sjalottløk, sitronsaft, olivenolje og litt sherryeddik.

Se viner som passer til:

Fugl i Vindatabasen

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk