Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Terje Ness' sunne kjøkken

Melkeposjert skrei med bønner og rødvinssaus

Oppskrift på melkeposjert skrei med bønner og rødvinssaus av Terje Ness

Oppskrift på melkeposjert skrei med bønner og rødvinssaus av Terje Ness

-
+

Fisken

  • 4.00 stk skiver skrei a 180 g uten ben
  • 6.00 dl melk
  • salt
  • litt olivenolje

Bønner

  • 100.00 g cannellinibønner
  • 1.00 stk gulrot
  • 0.50 stk løk
  • 1.00 bit purreløk
  • 100.00 g petit pois/grønne erter
  • smør, salt og pepper

Rødvinssaus

  • 2.00 dl rødvin
  • 2.00 dl fiskekraft
  • 1.00 dl oksekraft
  • 25.00 g usaltet smør
  • 1.00 stk stor sjalottløk, hakket
  • 1.00 ss gressløk, finhakket
  • salt og helsort pepper

SLIK GJØR DU

Kok opp melk med litt salt og olivenolje. 30 minutter før servering legges fisken i. Skru ned varmen. La trekke på circa 65 grader frem til servering.

BØNNER

Cannellinibønnene legges i vann natten over, skylles og kokes så i vann med salt, pepper, gulrot, løk og purreløk til de er møre. De grønne bønnene renses og kokes. Vend de varme bønnene i litt smør, smak til med salt og pepper.

RØDVINSSAUS

Kok inn rødvin med sjalottløk, ha i fiskekraft og oksekraft og kok inn til det halve. Rør inn litt usaltet smør.Server fisken med bønnene, sausen og hakket gressløk.

Se viner som passer til:

Fisk i Vindatabasen