Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Terje Ness' sunne kjøkken

Grønnkålsuppe med bacon og krutonger

Oppskrift på grønnkålsuppe med bacon og krutonger av Terje Ness

-
+

Ingredienser

  • 1.00 pakke grønnkål
  • 4.00 dl grønnsakskraft
  • 1.00 pakke bacon
  • brødkrutonger
  • salt og pepper

Grønnsakskraft

  • 1.00 stk stor gulrot
  • 50.00 g sellerirot
  • 2.00 stk løk
  • 1.00 stk purreløk
  • 1.00 stk laurbær
  • 4.00 stk sorte pepperkorn
  • litt persille
  • 1.00 klypesukker
  • 1.00 klypesalt

SLIK GJØR DU

Rens og skyll grønnkålen fri for jord, og stek den i en panne til den detter sammen.

Kjør grønnkålen med grønnsakskraften i en blender til en glatt suppe, server med stekt bacon og brødkrutonger.

GRØNNSAKSKRAFT

Skrell alle grønnsakene og kutt dem i mindre biter. Ha over vann til det dekker grønnsakene og kok i en kjele uten lokk i cirka en time. Sett kjelen til side til den er avkjølt og sil kraften.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk