Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Vannmelonsalat med ribbe, Yam muu grop

Oppskrift på vannmelonsalat

Oppskrift på vannmelonsalat

-
+

Yam muu grop

  • 0.20 stk vannmelon
  • 300.00 g ribbe
  • 1.00 liten neve mynteblader
  • 1.00 liten neve koriander
  • litt sprøstekt løk
  • 2.00 stk sjalottløk

Dressing

  • 1.00 ss ristet kokosmasse
  • 2.00 stk bird's eye chili (små grønne chili, eller flere for sterkere smak)
  • 1.00 ss sukker
  • 3.00 ss fiskesaus
  • 10.00 ss friskpresset limejuice
  • Hoisinsaus blandet med vann og litt limejuice

Slik gjør du

  • Ribben marineres i soyasaus i to dager på kjøl, husk å snu på den
  • Steam ribben i ovnen på 85 grader i minimum én time.
  • Ta den ut og lag små ruter i svoren, gni inn med eddik og salt og sett den i oven på 60 grader til tørking, full vifte og full utlufting. Dette tar cirka to timer.

Dressing

  • Start med å lage dressingen. Rist kokosmasse i en tørr panne eller i ovn til den blir gyllen og avkjøl. Knus dette sammen med chili i en morter til det er som en fin pasta. Tilsett sukker, fiskesaus og limejuice. Dressingen skal smake salt, søtt, sterkt og syrlig. Den smaker også litt nøtteaktig.
  • Sprøstek ribben i varm olje til den er gyllen og la den få kjøle seg litt ned før den kuttes i biter. Kutt vannmelon i passende biter og finkutt sjalottløk.
  • Bland alle ingrediensene sammen og vend inn dressingen. Strø urtene over og server hoisin ved siden.