Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Thaiskolen

Vannmelonsalat med ribbe, Yam muu grop

Oppskrift på vannmelonsalat

Oppskrift på vannmelonsalat

-
+

Yam muu grop

  • 0.20 stk vannmelon
  • 300.00 g ribbe
  • 1.00 liten neve mynteblader
  • 1.00 liten neve koriander
  • litt sprøstekt løk
  • 2.00 stk sjalottløk

Dressing

  • 1.00 ss ristet kokosmasse
  • 2.00 stk bird's eye chili (små grønne chili, eller flere for sterkere smak)
  • 1.00 ss sukker
  • 3.00 ss fiskesaus
  • 10.00 ss friskpresset limejuice
  • Hoisinsaus blandet med vann og litt limejuice

Slik gjør du

  • Ribben marineres i soyasaus i to dager på kjøl, husk å snu på den
  • Steam ribben i ovnen på 85 grader i minimum én time.
  • Ta den ut og lag små ruter i svoren, gni inn med eddik og salt og sett den i oven på 60 grader til tørking, full vifte og full utlufting. Dette tar cirka to timer.

Dressing

  • Start med å lage dressingen. Rist kokosmasse i en tørr panne eller i ovn til den blir gyllen og avkjøl. Knus dette sammen med chili i en morter til det er som en fin pasta. Tilsett sukker, fiskesaus og limejuice. Dressingen skal smake salt, søtt, sterkt og syrlig. Den smaker også litt nøtteaktig.
  • Sprøstek ribben i varm olje til den er gyllen og la den få kjøle seg litt ned før den kuttes i biter. Kutt vannmelon i passende biter og finkutt sjalottløk.
  • Bland alle ingrediensene sammen og vend inn dressingen. Strø urtene over og server hoisin ved siden.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner