Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Kyllingsalat, Yam gop gati tian

Oppskrift på kyllingsalat

Oppskrift på kyllingsalat

-
+

Yam gop gati tian

  • 4.00 dl kokosmelk
  • 2.00 stk kyllingbryst
  • 0.50 ts salt
  • 3.00 stk limeblader
  • 1.00 stk sitrongress

Dressing

  • 5.00 stk tørkede røde chili (halvparten med frø, halvparten uten)
  • 1.00 stk hvitløk
  • 0.50 klump palmesukker
  • 3.00 ss fiskesaus
  • 5.00 ss limejuice

Salaten

  • revet kyllingbryst
  • 2.00 stk sitrongress, finkuttet
  • 2.00 stk sjalottløk
  • 3.00 stk limeblader
  • 1.00 liten neve korander
  • 1.00 liten neve thaibasilikum
  • 2.00 ss hakkede peanøtter
  • 2.00 ss sprøstekt løk

Slik gjør du:

  • Posjer kyllingbrystene i kokosmelken på svak varme i cirka 15–20 min. og avkjøl.
  • Riv kyllingen i strimler og sett til side.

Dressing

  • Bak hvitløken i ovnen til den er blitt brun (170 grader i cirka én time).
  • Rist chilien lett i tørr panne.
  • Sil kokosmelken og ha i skrellet hvitløk og chili i en blender og kjør det til puré, sammen med sukkeret og smak til med lime og fiskesaus. Den skal smake syrlig, søtt og salt.

Salaten

  • Finkutt sitrongress, limeblader og sjalottløk, rens basilikum og koriander og bland alt sammen.
  • Dryss over peanøtter, og vend inn litt lun dressing.