Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Dampet skatevinge med thailandsk sjømatsaus

Oppskrift på dampet skatevinge

Oppskrift på dampet skatevinge

-
+

Plah neung manao

  • 1.00 stk skatevinge
  • 1.00 stk ingefærrot (i strimler)
  • 1.00 stk 1 stilk asiatisk selleri eller stangselleri (finkuttet)
  • 1.00 kvast koriander
  • 1.00 klype salt

Thailandsk sjømatsaus

  • 6.00 fedd hvitløk
  • 0.50 ts salt
  • 15.00 stk grønne bird's eye-chili
  • 6.00 ss limejuice
  • 2.00 ss fiskesaus
  • 1.00 ss sukker
  • 3.00 ss vann
  • 2.00 stk finkuttet sjalottløk

Slik gjør du:

  • Skatevingen strøs lett med salt og dampes i en bambuskurv med finstrimlet ingefær og finkuttet selleri.
  • Når fisken er ferdig dampet, legges den over på tallerken.
  • Pynt med koriander før servering.

Thailandsk sjømatsaus

  • Til sausen knuses chili, hvitløk og salt i en morter. Ha i resten av ingrediensene, og finkuttet sjalottløk til slutt.
  • Dette er en deilig saus til all sjømat. Juster styrken selv – men sausen må sparke litt fra seg.