Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Dampet skatevinge med thailandsk sjømatsaus

Oppskrift på dampet skatevinge

Oppskrift på dampet skatevinge

-
+

Plah neung manao

  • 1.00 stk skatevinge
  • 1.00 stk ingefærrot (i strimler)
  • 1.00 stk 1 stilk asiatisk selleri eller stangselleri (finkuttet)
  • 1.00 kvast koriander
  • 1.00 klype salt

Thailandsk sjømatsaus

  • 6.00 fedd hvitløk
  • 0.50 ts salt
  • 15.00 stk grønne bird's eye-chili
  • 6.00 ss limejuice
  • 2.00 ss fiskesaus
  • 1.00 ss sukker
  • 3.00 ss vann
  • 2.00 stk finkuttet sjalottløk

Slik gjør du:

  • Skatevingen strøs lett med salt og dampes i en bambuskurv med finstrimlet ingefær og finkuttet selleri.
  • Når fisken er ferdig dampet, legges den over på tallerken.
  • Pynt med koriander før servering.

Thailandsk sjømatsaus

  • Til sausen knuses chili, hvitløk og salt i en morter. Ha i resten av ingrediensene, og finkuttet sjalottløk til slutt.
  • Dette er en deilig saus til all sjømat. Juster styrken selv – men sausen må sparke litt fra seg.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner