Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Saltgrillet fisk med chilisaus

Oppskrift på saltgrillet fisk

Oppskrift på saltgrillet fisk

-
+

Plah op glua

  • 1.00 stk hel uer (eller annen egnet fisk)
  • 5.00 stk sitrongress
  • 9.00 stk kaffirlimeblader
  • 0.50 kg grovt havsalt
  • 2.00 ss hvetemel
  • 1.00 ss vann

Søt og syrlig chilisaus

  • 6.00 fedd hvitløk
  • 4.00 stk røde chili uten frø
  • 2.00 stk store korianderrøtter
  • 2.00 stk sjalottløk
  • 200.00 g palmesukker
  • 1.00 dl tamarindvann
  • 1.00 dl vann
  • litt fiskesaus

Slik gjør du:

  • Vask og rens fisken, skrap den fri for fiskeskjell.
  • Fyll buken med sitrongress og limeblader.
  • Bland salt og hvetemel, spe på med vann til du får en klissete røre.
  • La røren stå litt før du pakker den rundt fisken.
  • Legg fisken på grillen og grill til den er gyllen på begge sider.

Søt og syrlig chilisaus

  • Kutt hvitløk, chili, korianderrøtter og sjalottløk i små biter og bland til pasta i en hurtigmikser.
  • Fres pastaen i en teflonpanne med litt olje i minst fem minutter.
  • Ha palmesukker, tamarindvann, vann og fiskesaus i pastaen og la sausen koke i minst 15 minutter, til den er tyknet litt.

 

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner