Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Skinnstekt torsk med rekepasta-relish

Oppskrift på skinnstekt torsk

Oppskrift på skinnstekt torsk

-
+

Plah nahm prik goong haeng

  • 1.00 stk torskefilet med skinn
  • saltlake (2 liter vann, 1 dl salt)

Rekepasta-relish

  • 1.00 ts tørkede, sprøristede reker
  • 1.50 fedd hvitløk
  • 2.00 ts rekepasta
  • 6.00 stk bird's eye-chili uten frø
  • 3.00 stk bird's eye-chili med frø
  • 50.00 g palmesukker
  • 1.50 dl limejuice
  • 0.50 dl fiskesaus
  • 125.00 g ristede erteauberginer
  • 100.00 g syrlig mango

Slik gjør du:

  • Legg torsken i kald saltlake i maks 15 minutter. Del i passende stykker. Stek i panne med litt nøytral olje i 5–6 minutter, kun på skinnsiden, til skinnsiden er sprø og torsken gjennomvarm.

Rekepasta-relish

Lag relishen ferdig før torsken.

  • Knus reker med litt salt i en morter. Tilsett hvitløk, rekepasta, og til slutt chili.
  • Smak til med palmesukker og limejuice. Vær forsiktig med fiskesausen, det skal ikke bli for salt.
  • Pakk erteauberginene inn i aluminiumsfolie og bak i ovnen på 190 grader i 10–15 minutter, til de er myke og litt røkte i smaken. Knus auberginen i pastaen og bland inn mangobitene.
  • Server fisken med skinnsiden opp. Dander med relish.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner