Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Fiskekaker med currypaste - Tod mun plah

Oppskrift på fiskekaker

Oppskrift på fiskekaker

-
+

Tod mun plah

  • 500.00 g hysefilet (eller annen hvit fisk)

Currypaste

  • 6.00 stk tørkede røde chili uten frø
  • 1.00 ss sjalottløk
  • 2.00 stk hvitløksfedd
  • 2.00 stk korianderrøtter, skrapet og vasket
  • 1.00 stk galangalrot, skrellet og kuttet
  • 6.00 stk kaffirlimeblader, vasket og finkuttet
  • 100.00 g langbønner, finkuttet
  • 0.50 ts salt
  • 0.25 ts sukker
  • 1.00 l olje til fritering

Slik gjør du: 

  • Mos chili, sjalottløk, hvitløk, korianderrot og galangarot til fin paste i en morter. 
  • Kjør fisken i en hurtigmikser sammen med pasten. Pass på at du ikke kjører den varm.
  • Bland inn finkuttede bønner og limeblader, og smak til med salt, sukker og fiskesaus. 
  • Lag små kaker og friter dem i varm olje.