Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Thaiskolen

Grillet entrecôte i penengcurry - Gaeng paeneng neua

– Beviset på at dette er et av verdens mest komplekse kjøkken

Oppskrift på grillet entrecote

-
+

Gaeng paeneng neua

  • 800.00 g entrecôte

Currypaste

  • 50.00 g peanøtter
  • 9.00 stk tørkede røde chili (bløtlagte og uten frø)
  • 4.00 stk korianderrøtter (skrapt og vasket)
  • 2.00 stk galangalrøtter, cirka 100 g (skrellet og kuttet i tynne skiver)
  • 6.00 stk stilker sitrongress
  • 3.00 stk hvitløksfedd
  • 2.00 stk sjalottløk
  • 0.50 ts ristet muskat (knust i morter)
  • 0.50 ts korianderfrø
  • 0.25 ts spisskummen

Øvrige ingredienser

  • 4.00 bokser kokosmelk
  • 4.00 stk epleauberginer (delt i 8 båter)
  • 2.00 stk langbønner (delt i 4 cm lange biter)
  • 4.00 stk kaffirlimeblader (kuttet i tynne strimler)
  • 1.00 liten neve thaibasilikum
  • litt sukker
  • litt fiskesaus

En rik, oljete og sødmefull curry med mye kokos­melk. Passer godt til and, men oksekjøtt er også mye brukt.

Slik gjør du:

Currypaste

  • Kutt ingrediensene grovt og knus dem med krydderne til fin paste i en morter.
  • Har du ikke morter, kan hurtigmikser eller blender brukes.

Øvrige ingredienser

  • Ta av det øverste laget i kokosmelkboksene, kokoskremen, og ha det i en teflonkjele eller -panne. Kok kremen i cirka 15 minutter, til den skiller seg helt og kokosfettet kommer frem. Dette kan se rart ut, men får frem en nøttaktig smak. Ha i currypasten og fres i kokosfettet i minst fem minutter, eller til du lukter krydderet.
  • Tilsett resten av kokosmelken og la småkoke i minst 20 minutter til du har en tykk curry. Smak til med fiskesaus og sukker. Kok auberginer og bønner i curryen i et par minutter.
  • Salt entrecôten forsiktig, stek eller grill den, og la den hvile i fem minutter. Server curry, grønnsaker og entrecôte-skiver. Pynt med frisk thaibasilikum og finkuttede limeblader.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner