Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Thaiskolen

Jungelcurry med skogdue - Gaeng paa

– Beviset på at dette er et av verdens mest komplekse kjøkken

Oppskrift på jungelcurry med skogdue

-
+

Gaeng paa

  • 4.00 stk små skogduer
  • 2.00 stk grachai (villingefær)
  • 2.00 stk jackfruktfrø
  • 4.00 stk langbønner (kuttet i biter)
  • litt ferske pepperkorn
  • 1.00 liten neve hellig basilikum
  • 1.00 l kyllingkraft
  • litt fiskesaus
  • 1.00 ss sukker

Currypaste

  • 80.00 g galangal
  • 100.00 g sitrongress
  • 2.00 stk korianderrøtter
  • 50.00 g grachai (villingefær)
  • 1.00 stk sjalottløk
  • 5.00 stk hvitløksfedd
  • litt salt
  • 10.00 stk røde chili uten frø
  • 2.00 stk bird's eye chili uten frø
  • litt olje til steking

Slik gjør du:

  • Begynn med currypasten. Skrell galangal, sitrongress, løk, villingefær og korianderrot og skyll godt. Kutt mot fibrene i tynne skiver, slik at du ikke får tråder i curryen. Ha alle ingrediensene i en morter og knus til en fin paste.
  • Fres pasten i litt olje og hell over kyllingkraften. Kok opp og la småkoke i cirka 10 minutter. Smak til med fiskesaus og sukker.
  • Krydre duen med litt salt og pepper og stek rosagyllen i en panne.
  • Ha strimlet villingefær, ferske pepperkorn, langbønner og jackfrukt i curryen og gi den et oppkok. En liten neve hellig basilikum vendes inn rett før servering.
  • Legg det rosastekte kjøttet i curryen og server.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner