Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Kamskjell med søtt svin og chilisaus, Hoi shell muu wan

Oppskrift på kamskjell med svin

Oppskrift på kamskjell med svin

-
+

Kamskjell med svin

  • 4.00 stk kamskjell
  • 2.00 ss syrlig mango (i små terninger)
  • 2.00 ss granateple
  • 4.00 stk limeblader (i tynne strimler)
  • litt koriander

Grønn chilisaus

  • 2.00 stk grønne tomater
  • 1.00 stk grønn chili uten frø
  • 2.00 stk grønne bird's eye chili uten frø
  • 0.50 stk sitrongress
  • 0.50 stk sjalottløk
  • 4.00 stk koriander med stilk
  • 2.00 ss fiskesaus
  • 0.25 ts salt
  • 1.00 ts sukker

Søtt svinekjøtt

  • 1.00 stk liten bit ribbe
  • 1.00 ss maltose
  • 1.00 ss fiskesaus
  • 1.00 ss palmesukker

Slik gjør du:

 

Grønn chilisaus

  • Bland alt og kjør i mikser

 

Søtt svinekjøtt

  • Kutt svineribben i små biter og friter dem sprø. Legg på et absorberende papir.
  • Kok opp palmesukker, maltose og fiskesaus. Når det er blitt en sirup, ha i ribbebitene, slik at de blir glasert.
  • Stek kamskjellene på én side og server med litt søt ribbe, granateple, syrlig mango og grønn chilisaus.
  • Pynt med limeblader og koriander til slutt.